1ste brevettendag krantenartikel - The Newf Society

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Waterwerk


Publicatie Brielsnieuwsland okt. 2013
nav 1ste Int. Brevettendag TNS
______________________________________________

evt scrollen voor
meer info


BRIELLE - Code oranje had de inwoners en de hulpdiensten in onze regio letterlijk en figuurlijk in haar greep afgelopen zondag. Op deze extreem natte dag viel op veel plaatsen een record aantal millimeters aan regen. Her en der waren overstromingen en moest de brandweer eraan te pas komen om ondergelopen kelders en straten weer leeg te pompen.

            


Bij de Brielse Maas was echter een evenement dat ondanks de vele regen en harde wind toch doorging en wel het zwemmen voor erkende waterwerkbrevetten met honden. Een overigens unieke gebeurtenis omdat dit voor de eerste keer in Nederland plaats vond. De organisatie was in handen van de nog jonge club The Newf Society, één van de vijf verenigingen in Nederland die zo’n brevettendag mogen organiseren en die op deze plek, het veld achter de parkeerplaats bij restaurant De Ko, het hele zomerseizoen ook trainen. Dankzij het feit dat het veld redelijk beschut ligt en de plek waar gezwommen wordt in een kom ligt, was het voor de honden toch goed te doen om de opdrachten voor het behalen van het brevet, goed te kunnen uitvoeren.

          


Zowel de organisatie en haar vrijwilligers bleven positief, evenals de eigenaren van de honden die moesten starten, want ach, ‘de sport heet tenslotte waterwerk’ en ‘nat worden we toch’ waren veel gehoorde kreten deze dag. Behalve Nederlandse deelnemers, waren er ook starts uit Duitsland en België en samen met de Belgische keurmeester was het dus ook nog eens een internationale happening. Alle drie hondenrassen die aan dit programma mogen deelnemen waren vertegenwoordigd en dus waren er Newfoundlanders, Leonbergers en Landseers die te water gingen. De overall winnaar en dus diegene die voor het eerst de TNS Water Trophy in ontvangst mocht nemen, kwam uit België.

                                                                


De prijsuitreiking werd wel naar binnen verplaatst en was bij restaurant De Ko die speciaal voor deze gelegenheid open was en ook langer open bleef om de totaal verregende deelnemers en vrijwilligers van de organisatie een warm en droog einde van een bijzondere dag te bieden! Het ligt in de planning om hier volgend jaar in juni het evenement weer te organiseren. Uiteraard hoopt de organisatie dan wel op ‘iets’ beter weer!

 
Copyright 2016. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu